/
  • Topsporters en hun gebit

   23/08/2019
  • Uit onderzoek van de University in Londen is gebleken dat Topsporters vaak een slechter gebit hebben dan "gewone" mensen, dit terwijl ze meer tijd besteden aan het grondig reinigen van hun gebit. Reden hiervan; zij nuttigen veel energierepen, sportdranken en gelletten. Door de grote hoeveelheden suikers en zuren die deze producten bevatten, beschadigen de tanden velen malen sneller.

   Tijdens het onderzoek is gekeken naar de gebitstoestand van 352 topsporters. Denk hierbij aan onder andere wielrenners, turners, voetballers, rugbyers, roeiers, zwemmers, hockeyers, zeilers en atleten. Onder deze topsporters zijn er een aantal die hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen. Bijna 50 procent had last van gaatjes, daarnaast hadden veel sporters last van ontstoken tandvlees. Bij één op de drie sporters waren de klachten in de mond zo erg dat hun sport eronder leed.

   De uitkomst is volgens de onderzoekers opvallend. Topsporters poetsen meer, flossen en gebruiken vaker tandenstokers dan anderen. Daarnaast gaan topsporters regelmatig naar de Tandarts, roken niet en eten en leven gezond.

    

   bron: https://www.telegraaf.nl/sport/1924636744/topsporters-hebben-slechtere-tanden?utm_source=google&utm_medium=organic