/
  • Roken en mondgezondheid

   18/05/2019
  • Natuurlijk weet iedereen dat je van roken longkanker en hart- vaat ziekten kunt krijgen, maar wat doet het met uw mondgezondheid?


   Rokers hebben meer kans op tandvleesontstekingen dan niet-rokers. Nicotine vernauwd namelijk de bloedvaatjes in het tandvlees. Het ontstoken tandvlees van rokers bloedt minder snel dan van niet-rokers, daarom zijn tandvleesontstekingen bij rokers moeilijker te ontdekken. Rokers ruiken en proeven minder goed dan niet-rokers. Ook is roken één van de veel voorkomende oorzaken van een slechte adem. Wilt u hier meer informatie over kunt u altijd raadplegen bij onze mondhygiëniste Mila van der Ploeg.

   Natuurlijk zijn er meer redenen waarom u moet stoppen met roken daarvoor kunt u naar de onderstaande link voor meer informatie: https://www.ivorenkruis.nl/

    

   Heeft u besloten te stoppen met roken? dan is het erg belangrijk dat u gemotiveerd blijft. Heeft u daar hulp bij nodig? Dan kunt u voor meer informatie terecht op de website https://www.stivoro.nl/ of bel naar Stivoro op het nummer 0900 93 90 (€0,10 per min).