/
  • Op controle bij de Tandarts.

   15/07/2019
  • Een periodieke controle is een onderzoek naar de gezondheid van uw gebit. Dit doen we bij voorkeur elk half jaar, zodat we problemen kunnen voorkomen of op tijd kunnen ontdekken. Tijdens de controle onderzoekt de tandarts uw gebit op problemen aan uw tanden en kiezen, tandvlees, slijmvliezen en kauwstelsel. Het tandvlees zal hij controleren door met een instrument tandplak op te sporen en de ruimte tussen tandvlees en tanden (pocket) te meten. Is de pocket vergroot of gaat het tandvlees na aanraking bloeden, dan duidt dit op gingivitis (tandvleesontsteking).

   Ook controleert de tandarts op gaatjes en bekijkt hij de vullingen en/of kronen. Door röntgenfoto's te nemen kan de tandarts de nodige aanvullende informatie verkrijgen.

   Zodra de controle is voltooid, zal de tandarts u vertellen hoe uw gebit ervoor staat. Als er maatregelen nodig zijn, zal hij de mogelijkheden met u bespreken. Daarbij zal hij u tevens inzicht geven in de kosten.

    Een controle duurt altijd ongeveer 15 minuten, bij de eerste afspraak duurt het vaak iets langer vanwege de kennismaking en het opstellen van de zorgplan.

   Indien nodig word er een vervolg afspraak gemaakt bij de tandarts. De tandarts kunt u ook eventueel doorverwijzen naar een preventie assistente, mondhygiëniste, parodontoloog of andere specialisten.

   Wilt u een controle afspraak maken bij één van onze tandartsen kunt u op de onderstaande link klikken: https://www.tandartspraktijkwateringseveld.nl/contact/