Mondspoelmiddelen

De tandarts of de mondhygiënist kan u adviseren  om mondspoelmiddel te gaan gebruiken.
Omdat u beginnende gaatjes heeft, het tandenpoetsten lukt niet zo goed. Of dat u misschien last heeft van bloedend tandvlees of net een tandvleesbehandeling ondergaan. Bij de apotheek, drogist en supermarkten zijn er veel soorten te koop. Er zijn veel verschillende spoelmiddelen. De tandarts of mondhygiënist adviseert u welke u het best kunt gebruiken. 

De dagelijkse mondhygiëne bestaat uit tweemaal per dag te poetsen met een fluorídetandpasta. De tandarts of mondhygiënist kan adviseren om te spoelen met een mondspoelmiddel. Als er weinig speeksel in de mond is of een beugel wordt gedragen dan loopt u een verhoogd risico op het krijgen van gaatjes. Dan kan de behandelaar een mondspoelmiddel voorschrijven . 
Na een uitgebreide tandvleesbehandeling kan uw behandelaar tijdelijk een mondspoelmiddel metchloorhexidine voorschrijven. \

Als u de mond gezond en in conditie van het tandvlees wilt houden of een frisse mond waardeert dan kan er na het poetsen worden gespoeld met mondwater. 

Hoe vaak u moet spoelen hangt sterk af van het product wat u gebruikt. Volg de instructies op die op de verpakking of in de bijsluiter staat.  Mocht u vragen hebben of u een mondspoelmiddel moet gebruiken of niet, raadpleeg uw behandelaar.