/
  • Melkgebit

   09/01/2016
  • Kinderen krijgen gemiddeld tussen de 6 en 9 maanden al hun eerst melktandjes. Het wisselen van de melktanden gebeurd echter tussen de 6 en 14 jaar. Het wisselen is voor veel kinderen een spannend gebeurtenis.
   Toch kunnen er wat complicaties ontstaan bij het wisselen, ook bij een melktand kan er bijvoorbeeld een gaatje ontstaan.
   Afhankelijk van de plaats in de mond of de grootte van het gaatje bepaalt de tandarts of hij/zij het gaatje wel of niet vult. Gaatjes kunnen groter worden en dan pijn of ontstekingen veroorzaken; dit wil de tandarts graag voorkomen. Sommige gaatjes zal de tandarts zeker vullen.  Als de tandarts denkt dat een gaatje, door goede gebitsverzorging, verandering in leefstijl en strikt fluoridebeleid niet groter hoeft te worden, zal hij/zij ervoor kunnen zorgen dat het gaatje beter schoongehouden kan worden. Het gaatje wordt dan nog niet direct gevuld. Overleg zonodig met uw tandarts of deze vorm van behandeling ook voor uw kind geschikt is. Ook als uw tandarts verwacht dat uw kind de aangetaste tand of kies snel zal gaan wisselen vult hij/zij het gaatje meestal niet.

   Neem bij pijnklachten altijd contact met ons op!