/
  • Het gebruiken van de tongschraper

   06/02/2016
  • Wanneer iemand last heeft van een slechte adem kan dit een enorme impact hebben op zijn of haar leven.
   Het kan leiden tot schaamte. Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot het hebben van een slechte adem. Een daarvan is het hebben van een witte tong.

   Het hebben van een witte tong ziet er natuurlijk niet fris en aantrekkelijk uit, maar daarnaast kan het ook een indicatie zijn dat je last hebt van een slechte adem. Een witte tong houdt in dat iemand een tong heeft met veel groeven en scheuren. Dit is een voedingsbodem voor bacteriën die verantwoordelijk zijn voor een slechte adem en welke de witte tong veroorzaken. De tong kan naast wit, geel en zwart worden. Om van een witte tong af te komen dien je deze dagelijks te reinigen.

   Een meerderheid van de mensen reinigt zijn of haar tong niet. Toch is het de belangrijkste stap om je adem schoon en fris te houden. Het reinigen van te tong is vrij eenvoudig. Hiervoor kun je gebruik maken van een tongschraper.

   Wanneer je het vuil van je tong hebt verwijderd kun je een kleine hoeveelheid tandpasta aanbrengen aan het uiteinde van de tongschraper. Je brengt vervolgens een laag tandpasta aan op de oppervlakte van je tong. Probeer met de tongschraper zoveel mogelijk naar achter te gaan zonder te kokhalzen. De meeste bacteriën zitten achter op je tong.

   Na het toepassen van de tandpasta op de oppervlakte van de tong, laat je de tandpasta zitten voor 90 seconden. De tandpasta kan ervoor zorgen dat je begint te hoesten en te kokhalzen. Wanneer dit gebeurt kun je het beter gelijk uitspugen. In het beste geval kun je een laag tandpasta aanbrengen wanneer je je tanden poets.

   Het reinigen van je tong dien je dagelijks te herhalen. Op deze manier kun je je witte tong verhelpen en zorgen dat je een frisse adem krijgt. Mondhygiëne is belangrijk en het schoonhouden van je tong is hier onderdeel van naast het dagelijks poetsen. Mondwater kan ook goed helpen bij het schoon en gezond houden van je mond.

    

   Bron: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/83664-slechte-adem-het-gebruiken-van-de-tongschraper.html