Gevoelige tanden

Blootliggend tandbeen 1 van de oorzaken van gevoelige tanden

Blootliggend tandbeen is een oorzaak van gevoelige tanden. Tandbeen wordt door tandglazuur of tandvlees bedekt, maar naarmate wij ouder worden komt het bloot te liggen rondom de tandhals. Blootliggend tandbeen wordt voornamelijk door teruggetrokken tandvlees veroorzaakt, van nature is dit een proces wat bij het ouder worden hoort maar het proces wordt in sommige gevallen echter versneld door verkeerd of te hard poetsen. Het tandbeen ligt bloot en de gevoeligheid neemt toe, dit wordt voornamelijk opgemerkt tijdens het nuttigen van warme, koude, zure of zoete etenswaren en dranken. De pijnscheuten kunnen gevoelsmatig doordringen tot aan het bot. Het gaat hier om tijdelijke pijnscheuten. Merkt u dat de pijn echter langer aanhoudt, dan kan het zijn dat de zenuw geïrriteerd is.

Gevoelige tanden kunnen echter meerdere oorzaken hebben. Denk hierbij aan; tandbederf, kapotte/ uitgevallen en/of lekkende vullingen, pijn na het vullen van een tand of kies, overbelasting door onder andere knarsen, breuk of barstjes in (de wortel van) een tand of kies. Twijfelt u waar de gevoeligheid vandaan komt, neem dan contact op met uw tandarts om te achterhalen wat de oorzaak is. Wij helpen graag verder indien u vragen heeft of een afspraak wilt maken. Via deze link vult u uw contactgegevens in en nemen wij contact met u op. Uiteraard is er ook een mogelijkheid om telefonisch contact met ons op te nemen via telefoonnummer: 070-396 83 46.

Ga naar https://www.tandarts.nl/mondzorg/gebit-preventie/gevoelige-tanden voor de uitgebreide uitleg over gevoelige tanden.