Poetsen met een elektrische tandenborstel

U houdt uw tanden, kiezen en tandvlees gezond door middel van een goede gezondheid.
De basis is tanden poetsen. Goed poetsen is zeker niet eenvoudig maar wel een secuur werkje.
Met een gewone tandenborstel lukt het meestal niet goed genoeg.
Tussen de tanden en kiezen blijft er gemakkelijk tandplak op en tussen de kiezen en tanden zitten.
Daardoor kunnen tandvleesontstekingen en gaatjes ontstaan. Tandplak kunt u met een elektrische tandenborstel op een makkelijke manier verwijderen. De elektrische tandenborstel maakt de juiste poetsbeweging voor u.
Op die manier kunt u zich beter concentreren op de plaatsing van de borstelkop in de mond. Het poetsen met een elektrische tandenborstel betekent niet dat de gebitsverzorging gewoon automatisch gaat. Het is ook belangrijk dat u de borstel goed hanteert en zorgvuldig te werk gaat. Het reinigen tussen de tanden en kiezen maakt het poetsen met een elektrische tandenborstel niet overbodig.

Welke elektrische tandenborstels zijn er?
Er bestaan twee typen elektrische tandenborstels. De techniek van de borstels verschilt.
Er wordt gebruik gemaakt van oscillerende-roterende (ronddraaiend heen-en-weer gaand)
en de sonische (zijwaarts heen-en-weer gaand) techniek. De roterende borstels hebben een kleine ronde borstelkop.
Op die manier is makkelijker om tandplak te verwijderen op moeilijk bereikbare plaatsen. Deze zijn het populairst en het meest effectief. Het blijkt uit onderzoek dat deze borstels beter tandplak verwijderen dan normale handtandenborstels.
Daarmee zorgen ze dus voor een betere mondhygiëne. Er is aan de nieuwste roterende borstels een pulserende functie toegevoegd. De borstelkop beweegt in een hoge snelheid naar de tand toe. De borstelharen komen zo beter tussen de tanden en kiezen. Sonische borstels hebben de vertrouwde vorm van de gewone handtandenborstel.
De poetstechniek lijkt veel op die van de gewone tandenborstel. De borstel maakt een zijwaartse borstelbeweging en beweegt snel heen-en-weer.

Welke elektronische borstel kunt u kiezen?
U kunt kiezen uit heel veel verschillende elektrische tandenborstels. Het is dan ook niet makkelijk om een keuze te maken. Kies eerst voor een borstelkop. U kunt kiezen voor een kleine ronde borstelkop of misschien gaat uw voorkeur uit naar de vertrouwde langwerpige vorm. Eigenlijk maakt u nu de keuze voor het sonische of roterende systeem.
Het best is om te kiezen voor een accu geladen elektrische tandenborstel. Deze functioneren beter dan de varianten die werken op baterijen. De meeste accu geladen elektrische tandenborstels hebben een timer. Na twee minuten poesten krijgt u een signaal dat u lang genoeg hebt gepoetst. Er zijn ok borstels die een melding geven na 30 seconden,
zodat u weet dat u van vlak kan wisselen. Kies een borstel die u prettig vindt in het gebruik.
U zult hier beter mee poetsen en u heeft een kleinere kans dat u schade aanricht aan uw tandvlees of tanden. Als een een borstel kiest die u graag gebruikt dan is dat de beste tandenborstel voor u.

Waarmee kunt u poetsen?
Het is aan te raden om een borstel te nemen met zachte hare. Gaan de haren uit elkaar staan vervang dan de bostelkop.
Met een nieuwe opzetborstel verwijdert u meer tandplak. Poets uw tanden tweemaal per dag met een fluoridepasta.
Reinig op advies van uw tandarts of mondhygiënist ook de ruimten tussen uw tanden en kiezen met ragers, tandenstokers of flossdraad.
Heeft u nog vragen? Stel deze dan aan uw tandarts of mondhygiënist.