Elektrisch poetsen

Zoals iedereen weet moet u dagelijks uw tanden poetsen om een goede mondhygiëne te behouden, zo blijven uw tanden, kiezen en tandvlees gezond. Tandenpoetsen is een secuur werkje en is zeker niet makkelijk vooral met een gewone tandenborstel lukt het vaak niet goed genoeg. Er blijft gemakkelijk tandplak op en tussen de tanden en kiezen achter,  daardoor kunnen er gaatjes en tandvleesontstekingen ontstaan. Met een elektrisch tandenborstel kunt u tandplak op een gemakkelijke manier verwijderen.

Er bestaat twee typen elektrische tandenborstels, de techniek van deze borstels verschillen. Je hebt de oscillerende-roterende en de sonische techniek.

De roterende borstels hebben een kleine ronde borstelkop hierdoor kunt u makkelijker tandplak verwijderen. Deze tandenborstel is het populairst en het meest effectief. De tandenborstel beweegt met een hoge snelheid op de tand zodat de haren beter tussen de tanden en kiezen komen.

De sonische borstels hebben de  vertrouwde vorm van een gewone handtandenborstel. De borstel beweegt heen en weer en maakt een zijwaartse borstel beweging, de poetstechniek lijkt hierdoor sterk op de gewone handtandenborstel. 

In de onderstaande link vind u nog meer informatie over elektrische poetsen en een gebruiksaanwijzing: https://ivorenkruis.org/artikelen/elektrisch-poetsen/